Vánoční zelňačka

Doba přípravy

40 minut

Doba čekání

15 minut

Množství

4 porce

Je to vůně zelí, hub nebo sušených švestek, které vám připomenou sváteční vzpomínky z dětství? Těžko říct. Jakmile se všechny ingredience promíchají a vůně polévky zaplaví celou kuchyň, budete mít jasno jedno. Zlaté prasátko letos necháte plavat. Tuto zelňačku totiž budete chtít ochutnat hned!

Jak na to?

Postup přípravy

  1. V hrnci na lžíci sádla zpěňte nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, zarestujte ji spolu s hladku moukou a paprikou.
  2. Do hrce vlijte 1 l vody a vhodťe do něho 1 kostku MAGGI Uzeného bujonu.
  3. Do polévky přidejte nakrájené kysané zelí (včetně trochy nálevu), houby, koření a nakrájené sušené švestky.
  4. Vařte do změknutí a mezitím si na pánvi orestujte na kolečka nakrájenou klobásu.
  5. Uvařenou polévku dosolte a přidejte k ní opečená kolečka klobásy.