Trhané kuřecí maso s mrkví

Doba přípravy

1-1,5 hodina

Doba čekání

Množství

4-6 porce

Rychlé, jednoduché a mimořádně chutné – takové je trhané kuřecí maso! Připravíte ho raz dva v jednom hrnci se šťavnatou mrkví, která ho krásně zpestří i dochutí. Nakonec jídlo lehce zahustěte zásmažkou, naložte si plná talíř a vychutnávejte si jedno lahodné sousto za druhým.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.
    2. Vše vařte a pak přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.
    3. Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a zásmažku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.
    4. Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.
    5. Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.
    6. Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.