Tradiční hovězí dršťky
Milovníci drštěk zbystřete! Tento recept je pro vás jako stvořený! Jejich specifická chuť, kterou máte tolik rádi, se skvěle hodí k zelenině opražené na másle. Díky vývaru se pak všechny chutě krásně propojí. Recept na hovězí dršťky můžete obohatit libovolným kořením – budou dokonale chutnat s křupavou bagetkou, ale i s topinkami potřenými česnekem, krajícem čerstvého chleba nebo grahamovými bulkami. Chutné dršťky – jako od maminky – doporučujeme jíst teplé.
    Množství
    4porce
    Doba přípravy Doba čekání
    10minut 15minut
    Množství
    4porce
    Doba přípravy Doba čekání
    10minut 15minut
    Ingredience
    Postup přípravy
    1. Bujón připravte podle receptu na obalu.
    2. Kupované dršťky, které jsou už očistěné, lehce povařené a nakrájené, zalijte vodou a vařte několik minut. Sceďte je a propláchněte horkou vodou. Pak zopakujte první krok – zalijte je vodou a vařte je asi 30 minut, dokud nezměknou. Sceďte je.
    3. Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Všechno osmažte na másle.
    4. Bujón smíchejte s osmaženou zeleninou, přidejte dršťky a všechno vařte asi 10 minut.
    5. Ochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem, muškátovým oříškem a zázvorem. Přidejte majoránku a vařte ještě asi 5 minut.
    6. Podávejte s bagetkami.