Tradiční hovězí dršťky

Doba přípravy

10 minut

Doba čekání

15 minut

Množství

4 porce

Milovníci drštěk zbystřete! Tento recept je pro vás jako stvořený! Jejich specifická chuť, kterou máte tolik rádi, se skvěle hodí k zelenině opražené na másle. Díky vývaru se pak všechny chutě krásně propojí. Recept na hovězí dršťky můžete obohatit libovolným kořením – budou dokonale chutnat s křupavou bagetkou, ale i s topinkami potřenými česnekem, krajícem čerstvého chleba nebo grahamovými bulkami. Chutné dršťky – jako od maminky – doporučujeme jíst teplé.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Bujón připravte podle receptu na obalu.
  2. Kupované dršťky, které jsou už očistěné, lehce povařené a nakrájené, zalijte vodou a vařte několik minut. Sceďte je a propláchněte horkou vodou. Pak zopakujte první krok – zalijte je vodou a vařte je asi 30 minut, dokud nezměknou. Sceďte je.
  3. Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Všechno osmažte na másle.
  4. Bujón smíchejte s osmaženou zeleninou, přidejte dršťky a všechno vařte asi 10 minut.
  5. Ochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem, muškátovým oříškem a zázvorem. Přidejte majoránku a vařte ještě asi 5 minut.
  6. Podávejte s bagetkami.