Thajská drůbeží polévka

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

3-4 porce

Thajská drůbeží polévka se jí rychle a hlasitě. Je totiž tak skvělá, že vám to ani jinak nepůjde. Užijte si svěží vůni citrónové trávy, česneku a zázvoru, které se během vaření krásně uvolní. Až pak na scénu přijdou nudle, trhané kuřecí maso a kokosové mléko, bude vám jasné, že tento recept už vylepšit nejde.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. V 1/2 litru vroucí vody rozpusťte 1 kostku MAGGI slepičího bujónu.
    2. Ve vařícím bujónu vařte rozklepanou citrónovou trávu, aby se z ní uvolnila chuť a aroma. Přidejte celé stroužky česneku a nakrájený zázvor. Nechte přiklopené vařit asi 15 minut.
    3. Mezitím si zvlášť připravte rýžové nudle dle návodu na obalu.
    4. Do ochuceného bujónu nyní přidejte na nudličky nakrájenou zeleninu a jen krátce ji povařte, aby zůstala křupavá. Přidejte natrhané kuřecí maso.
    5. Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, kokosovým mlékem a ještě krátce vařte. Nyní do ní přidejte i třtinový cukr.
    6. Polévku ochutnejte a případně dosolte. Před podáváním z polévky vyndejte citrónovou trávu a stroužky česneku.
    7. Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek a zalijte hotovou polévkou. Každou porci posypte nakrájenou chilli papričkou.