Špekáčky pečené na černém pivě

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

15 minut

Množství

5 porcí

Pivo a špekáčky patří k tomu nejlepšímu, co léto může dát. Proč je tedy nespojit dohromady? Málokdo ví, jak moc si klasické buřty rozumí s výraznou chutí černého piva. Dolaďte je naší Barbecue omáčkou a celý zážitek přiostřete chilli papričkou. Tato kombinace možná předčí i pocit z prvního letního opékání na otevřeném ohni!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí. Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem. Přidejte anglickou slaninou a buřty vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy. Špekáčky zalijte sekanými rajčaty a černým pivem, 1 lžící směsi Maggi Barbecue marináda na krkovičku a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou.
  2. Dejte péct na 180 stupňů zakryté alobalem cca 15 minut, následně pak bez alobalou dalších 10 minut.
  3. Podávejte s čerstvým chlebem.