Smažená polenta s dýňovým pyré
Smažená polenta a dýně, to je skutečně nerozlučitelná dvojka. Jemná konzistence polenty se ve výrazné chuti pyré doslova rozpustí a dohromady vytvoří neuvěřitelně lehký a přitom sytý oběd. Přidejte nivu, čerstvou šalvěj, nasekané ořechy a užijte si podzimní explozi chutí na jednom talíři!
    Množství
    4osoby
    Doba přípravy Doba čekání
    1hodina 0hodin
    Množství
    4osoby
    Doba přípravy Doba čekání
    1hodina 0hodin
    Postup přípravy
    1. V 500 ml vařící vody rospusťte 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu. Za stalého míchání vsypte postupně polentu, přidejte lžíci olivového oleje a vařte 1 minutu.
    2. Zapékací mísu vymažte tenkou vrstvou olivového oleje, rozetřete do ní uvařenou polentu a nechte ji zcela vychladnout.
    3. Mezitím nakrájejte dýni a mrkev a dejte je vařit do osolené vody. Po změknutí dýni s mrkví slijte, přidejte máslo a rozmixujte do hladka. Dýňové pyré osolte a opeřete dle chuti.
    4. Ztuhlou polentu nakrájejte na čtverce a ty smažte z obou stran na olivovém oleji dozlatova.
    5. Ještě teplou polentu servírujte s dýňovým pyré, rozdrobenou nivou, čerstvou šalvějí a nasekanými vlašskými ořechy.