Sekaná z mletého masa
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na sekanou, který se předává z generace na generaci. Vyzkoušejte ten náš, který kombinuje ty nejlepší ingredience a osvědčené postupy ze všech receptů! Jemné šťavnaté maso z vybraných surovin v bůčkovém kabátku, ze kterého po upečení vznikne sekaná „de luxe“. A její největší výhoda? Báječně chutná i studená!
    Množství
    6-8porce
    Doba přípravy
    1,5hodina
    Množství
    6-8porce
    Doba přípravy
    1,5hodina
    Ingredience
    Postup přípravy
    1. Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
    2. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
    3. Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
    4. Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
    5. Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
    6. Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.