Salát s lososem

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4 porce

Na sváteční pohoštění trochu jinak vyzkoušejte originální salát s čerstvým lososem, jablky, cibulí, kyselými okurkami a konzervovaným hráškem. Přípravu začněte den dopředu, protože losos se musí marinovat v ledničce více než 12 hodin! Pak všechny suroviny úhledně nakrájejte, smíchejte a podávejte ozdobené koprem a proužky lososa. K jídlu přikusujte křupavou bagetku nebo malé pšeničné topinky.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Filety z lososa posypte vydatně hrubou solí, troškou cukru a pokropte MAGGI Tekutým kořením. Uložte na 12 hodin na chladném místě.
  2. Pak rybu důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na tenké proužky.
  3. Jablko oloupejte.
  4. Jablko a okurky také nakrájejte na tenké proužky.
  5. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
  6. Slijte nálev z hrášku.
  7. Zeleninu smíchejte s lososem a majonézou, ochuťte pepřem. Můžete ozdobit proužky lososa a koprem.