Rýžový kastrol s kuřecím masem
Kdo by řekl, že zapečená rýže může tak skvěle konkurovat těstovinové klasice? Tento jednoduchý recept si bere mnoho inspirace z tradiční slezské kuchyně, směle ale dokáže konkurovat i výtvorům moderní kuchyně. Spojuje totiž zdánlivě nespojitelné ingredience, jakými jsou čočka, zelí a kuřecí maso. Ty se při pečení krásně propojí a zaručí vám nejednu lichotku na vaše kuchařské umění.
    Množství
    8porcí
    Doba přípravy Doba čekání
    50minut 20minut
    Množství
    8porcí
    Doba přípravy Doba čekání
    50minut 20minut
    Ingredience
    na dochucení
    Postup přípravy
    1. Kostku MAGGI Slepičího bujónu rozpusťte v 1 litru vroucí vody.
    2. Rýži a čočku omyjte a odděleně je uvařte.
    3. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a usmažte je na olivovém oleji s cibulí.
    4. Zelí nakrájejte najemno, mrkev na plátky, zalijte je vývarem a vařte 5 minut.
    5. Přidejte rýži a čočku, dochuťte pepřem a solí.
    6. Veškeré ingredience pak vložte do nádoby a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 ° C.