Řecká vánoční polévka Avgolemono

Doba přípravy

2 hodiny

Doba čekání

90 minut

Množství

4 porce

Máslově jemná a přesto plná výrazné chuti. Přesně taková je tradiční řecká vánoční polévka Avgolemono. Užijte si propojení silného vývaru, jemné rýže a výrazného citrónu, které vás uhrane už po prvním ochutnání. Cestovat po vánočním Řecku ještě nebylo snažší!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
    2. Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
    3. Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
    4. Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
    5. V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
    6. Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
    7. Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.