Ramen s bůčkem

Doba přípravy

2 hodiny

Doba čekání

Množství

6-8 porce

Základem receptu bude dostatečně hluboká miska či talíř, který naplníte touto voňavou dobrotou až po okraj. Ramen v sobě kombinuje to nejlepší z klasického vývaru, který vás spolehlivě postaví na nohy, a asijské kuchyně, která jej obohatí o šťavnatý bůček, lahodné nudle, vejce, a to vše bohatě zasypané voňavým koriandrem a křupavou cibulkou. Jedna miska polévky vás spolehlivě zasytí, zahřeje a rozzáří váš den. Na nic nečekejte a pusťte se do něj!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Maso omyjte a vložte do velkého hrnce. Zalijte je vývarem a přiveďte k varu.
    2. Cibuli očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na větší kousky, potom ji i s cibulí přidejte do polévky. Přidejte česnek, zázvor a zbývající koření.
    3. Vše vařte pod pokličkou na malém plameni alespoň 1,5 hodiny.
    4. Pak maso vyjměte z hrnce. Bůček osušte, dochuťte solí a pepřem a vložte na asi 20 minut do trouby rozehřáté na 200°C, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
    5. Do polévky přidejte tekutý bujón a ochuťte solí a pepřem.
    6. Polévku podávejte s čerstvými těstovinami, pečeným bůčkem, masem z vývaru, vajíčkem naměkko rozkrojeným napůl a s velkým množstvím koriandru a sekané cibulky.