Quesadillas s kuřecím masem

Doba přípravy

Doba čekání

Množství

4 porce

Quesadillas jsou v Mexiku předávány z generace na generaci. Představují totiž to nejelepší, co vám mexická kuchyně může nabídnout - jsou jednoduché, křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Pusťte si zamilovanou serenádu a dejte se do přípravy! Peprným základem vám bude fazolová pasta, která si skvěle sedne k propečenému kuřecímu masu. Do tortilly pak už jen stačí přidat sladkou kukuřici a sledovat, jak se vše díky sýru propojuje v jeden lahodný celek. Nachystejte na stůl a užijte si kus mexického ráje na vašem talíři!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Maggi BBQ marinádu na kuře připravte dle návodu na obalu. Do vzniklé marinády vložte na třetiny nakrájená kuřecí prsa a nechte je marinovat.
  2. Mezitím si připravte pastu z tmavých fazolí. Fazole asi z poloviny velké plechovky rozmixujte s malým stroužkem česneku, olivovým olejem a trochou soli.
  3. Na rozpáleném grilu kuřecí maso z obou stran opečte a nakrájejte jej na menší kousky.
  4. Do poloviny každé placky rozetřete fazolovou pastu, na ní dejte nakrájené kuřecí maso, kukuřici a hojně ji zasypte nastrouhaným sýrem. Každou tortillu přehněte a přesuňte ji na středně rozpálený gril. Krátce ji opékejte, dokud se nezačne sýr tavit, dejte pozor, aby se placky nezačaly připalovat.
  5. Zapečené tortilly sejměte z grilu a nakrájejte je na třetiny. Podávejte teplé, pokapané osolenou a opeřenou zakysanou smetanou, ideální přílohou je zeleninový salát.