Pikantní grilovaná žebírka
Dodělaná žebírka voní už od grilu, kousky masa se snadno odlamují od kosti a výpek z nich je jako stvořený k čerstvému chlebu. Už se vám sbíhají sliny? Ani se nedivíme! Recept na naše pikantní žebírka totiž hraničí s dokonalostí.Ať už se na vaší grilovačce sejdou sebevybíravější hosté, jisté je, že této pochoutce neodolá nikdo z nich. Snadná příprava představuje malý rituál, jehož výsledek vám vyslouží pověst grilovacího šampiona.
    Množství
    4porce
    Doba přípravy Doba čekání
    10minut 55minut
    Množství
    4porce
    Doba přípravy Doba čekání
    10minut 55minut
    Postup přípravy
    1. Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady ve velké míse. Žebra vložte do marinády a nechte uležet přes noc.
    2. Žebra zabalte do alobalu a grilujte na přímém ohni 40 minut. Až budou žebírka lepkavá a omáčka téměř vypečená, vyndejte žebra z alobalu a grilujte dalších 15 minut.
    3. K podávání doporučujeme rozpečený chleba s bylinkovým máslem a salát coleslaw.