Papriky plněné kroupami a zeleninou
Plněné papriky s masem, rajčatovou omáčkou a knedlíkem znaly už naše babičky. Skvělá klasika, proč je ale nevyzkoušet jednou trochu jinak? Dodejte jim extra chuť díky náplni, kterou tvoří zelenina, maso a kroupy uvařené v chutném vývaru. Budete překvapeni, jakou dobrotu vytáhnete z trouby ven!
    Množství
    4-8porce
    Doba přípravy
    1hodina
    Množství
    4-8porce
    Doba přípravy
    1hodina
    Ingredience
    Postup přípravy
    1. Mrkev a petržel oškrábejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
    2. Kroupy povařte asi 15 minut ve vývaru, pak je sceďte a nechejte vychladnout.
    3. Maso smíchejte s kroupami. Přidejte rajčata, oregano, česnek, tymián, nastrouhanou zeleninu a tekutý bujón.
    4. Dochuťte solí a pepřem a vše důkladně promíchejte.
    5. Odkrojte z paprik horní část a vnitřek vyčistěte od semen. Papriky důkladně naplňte směsí krup, masa a zeleniny.
    6. Vložte je do pečící mísy a přikryjte je odkrojenými částmi. Pečte při teplotě 180 °C asi 45 minut.