Paella s kuřecím masem a pálivou klobáskou

Doba přípravy

44 minut

Doba čekání

50 minut

Množství

4 osoby

Zlatavá paella patří ke skutečným pokladům španělské kuchyně. Až poprvé vyzkoušíte naši voňavou verzi s klobáskou a kuřecím masem, ihned pochopíte proč. Nešetřete zeleninou, kořením a přesvědčte se, že rýže absorbuje všechen vývar. Celý pokrm se vám pak odmění neuvěřitelně plnou chutí, která vás už po prvním soustu přenese do prosluněného Španělska.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Připravte si velkou misku.
    2. Oblíbenou peprnou klobásu (chorizo nebo jiný salám) nakrájejte na kostky a smažte na lžíci oleje. Počkejte, až se tuk roztaví a přidejte nakrájené kuře.
    3. Až bude maso propečené, přidejte cibuli nakrájenou na malé kostičky a rozdrcený česnek. Dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili.
    4. Mezitím ve vodní lázni nebo v troubě spařte rajčata, oloupejte je a nakrájejte na osminy. Dejte je do pánve, přidejte nakrájenou papriku a kukuřici. Tuto směs nechte několik minut probublávat.
    5. Přidejte sklenku suchého bílého vína, přiveďte k varu a přisypte rýži.
    6. Mezitím zalijte kostku MAGGI Kuřecího bujónu 1 litrem vody. Přidejte ji k rýži a vařte asi čtvrt hodiny, dokud rýže neabsorbuje všechen vývar.
    7. Když rýže absorbuje celý vývar a bude měkká, je paella připravena. Podávejte s petrželkou.