Opilé kuře

Doba přípravy

40 minut

Doba čekání

90 minut

Množství

5 porcí

Pokud se někdo skutečně sedne s pivem, je to právě toto pečené kuře. Dopřejte mu kvalitní pivní lázeň, která masu i zelenině dodá neopakovatelnou šťavňatou chuť. Jen těžko se budete dohadovat, zda pokrm lépe vypadá nebo chutná. Z pekáče stejně zmizí dřív než najdete odpověď.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Umyjte kuře, osušte jej a připravte si marinádu. Do misky nalijte olej a důkladně jej protřete s kořením: mletou paprikou, solí, chilli, rozdrceným česnekem, majoránkou, kari a MAGGI Slepičím bujónem.
    2. Vložte kuře do marinády, přikryjte misku plastovým obalem a nechte přes noc v lednici.
    3. Následující den důkladně umyjte láhev piva (500 ml), odlepte štítky, otevřete pivo a půlku odlijte do sklenice na později.
    4. Vyjměte kuře z marinády a nasaďte jej na láhev tak, aby hrdlo láhve vyčnívalo směrem ven. Dbejte na to, aby byla celá "konstrukce" stabilní.
    5. Umístěte kuře na láhev do malého pekáče (nebo tepluvzdorného nádobí) a ten postavte na velký plech na pečení. Vložte do trouby předehřáté na 180 ° C.
    6. Pečte 1, 5 hodiny. Současně předpokládejte, že doba pečení bude záviset na hmotnosti kuřete (1 kg 1 hodinu, 2 kg 2 hodiny). Kuře čas od času podlejte zbytkem piva. Tip: Pokud pivo nevyteče z lahve, přidejte do něj trochu soli.
    7. Asi 60 minut před předpokládaným koncem pečení rozložte na pomazaném plechu umyté a oloupané plátky mrkve a brambor. Zeleninu posolte a ochuťte kořením MAGGI Nápady Zapečené brambory se šunkou.
    8. Na konci pečení přidejte k zelenině koktejlová rajčata. Doporučujeme podávat s vařenými fazolkami.