

Doba přípravy
40 minut

Doba čekání
90 minut

Množství
5 porcí
Pokud si někdo skutečně sedne s pivem, je to právě toto pečené kuře. Dopřejte mu kvalitní pivní lázeň, která masu i zelenině dodá neopakovatelnou šťavňatou chuť. Jen těžko se budete dohadovat, zda pokrm lépe vypadá nebo chutná. Z pekáče stejně zmizí dřív než najdete odpověď.
Jak na to?
Ingredience
- celé kuře1 kus
- pivo v láhvi500 ml
- olej3 lžíce
- česnek5 stroužky
- sladká mletá paprika1 lžička
- mleté chilli0,5 lžička
- majoránka3 lžičky
- MAGGI Slepičí bujón1 kostka
- curry1 lžička
- pepř1 špetka
- brambory1 kg
- mrkev3 kusy
- sůl1 špetka
- cherry rajčátka20 dkg
- k podávání
- zelené fazolky30 dkg
Postup přípravy
- Umyjte kuře, osušte jej a připravte si marinádu. Do misky nalijte olej a důkladně jej protřete s kořením: mletou paprikou, solí, chilli, rozdrceným česnekem, majoránkou, kari a MAGGI Slepičím bujónem.
- Vložte kuře do marinády, přikryjte misku plastovým obalem a nechte přes noc v lednici.
- Následující den důkladně umyjte láhev piva (500 ml), odlepte štítky, otevřete pivo a půlku odlijte do sklenice na později.
- Vyjměte kuře z marinády a nasaďte jej na láhev tak, aby hrdlo láhve vyčnívalo směrem ven. Dbejte na to, aby byla celá "konstrukce" stabilní.
- Umístěte kuře na láhev do malého pekáče (nebo tepluvzdorného nádobí) a ten postavte na velký plech na pečení. Vložte do trouby předehřáté na 180 ° C.
- Pečte 1, 5 hodiny. Současně předpokládejte, že doba pečení bude záviset na hmotnosti kuřete (1 kg 1 hodinu, 2 kg 2 hodiny). Kuře čas od času podlejte zbytkem piva. Tip: Pokud pivo nevyteče z lahve, přidejte do něj trochu soli.
- Asi 60 minut před předpokládaným koncem pečení rozložte na pomazaném plechu umyté a oloupané plátky mrkve a brambor. Zeleninu posolte a ochuťte kořením MAGGI Nápady Zapečené brambory se šunkou.
- Na konci pečení přidejte k zelenině koktejlová rajčata. Doporučujeme podávat s vařenými fazolkami.