Mexická polévka

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4 porce

Zasytit, postavit na nohy nebo vypálit červa? Pokud něco takového dokáže jediná miska polévky, bude to právě tento mexický zázrak. O silný základ se postará už nasekáný zázvor, mrkev a česnek. Svůj exotický díl si pak odpracuje římský kmín, který vznikající směsi dodá nenapodobitelnou vůni. Vše zahustěte černými fazolemi, kukuřicí a jako pomyslnou tečku přidejte zakysanou smetanu s koriandrem. A co je na všem nejlepší? Polévka bude chutnat skvěle i několik dní po odležení!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli, na kostičky mrkev, nasekaný zázvor a na plátky nakrájený česnek.
    2. Když začnou zlátnout, přidejte mleté hovězí maso a společně zprudka restujte.
    3. Když je maso hotové, přidejte k němu lžičku sladké papriky, lžičku římského kmínu a rajský protlak. Společně krátce zarestujte a zalijte 750 ml vroucí vody. Do hrnce vhoďte ještě kostku MAGGI Hovězího bujonu a nechte vařit asi 20 minut.
    4. Poté do polévky přidejte kukuřici a černé fazole a vařte ještě 5 minut. Dle chuti ji dosolte a opepřete.
    5. Hotovou polévku servírujte se lžičkou zakysané smetany a bylinkami – petrželkou nebo koriandrem. Přidejte strouhaný chedar podle chuti.