Marocká čočková polévka
Klady tohoto marockého zázraku jen těžko spočítáte na prstec jedné ruky. Marocká čočková polévka je rychlá, chuťově výrazná a díky množství exotického koření vám bude i věrným společníkem při nepříjemných nachlazeních. Červenou verzi čočky nemusíte, na rozdíl od té klasické, namáčet a oceníte i její snadnější stravitelnost. Pokud se čočka a rajčatový protlak postarají o perfektní základ, pak ostrý zázvor, římský kmín a mletá skořice budou doslova třešinkou celého receptu. Polévku podávejte s čertvými lístky koriandru. Servírujte a připravte se, toto bude skutečně exotický útok na vaše chuťové buňky.
    Množství
    3porce
    Doba přípravy Doba čekání
    30minut 15minut
    Množství
    3porce
    Doba přípravy Doba čekání
    30minut 15minut
    Postup přípravy
    1. Nejprve mrkev, petržel a čerstvý zázvor nastrouhejte.
    2. V hrnci na másle orestujte mrkev a petržel dokud mrkev nezačne pouštět barvu.
    3. Nyní přidejte nastrouhaný zázvor, římský kmín, mletou skořici, kardamom a vše zalijte vývarem.
    4. Do hrnce nalijte konzervu sekaných rajčat. Nakonec do polévky přidejte červenou čočku a vařte ji, dokud nezměkne.
    5. Polévku dosolte a opepřete a můžete ji podávat s čerstvými lístky koriandru.