Marocká čočková polévka

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

15 minut

Množství

3 porce

Klady tohoto marockého zázraku jen těžko spočítáte na prstec jedné ruky. Marocká čočková polévka je rychlá, chuťově výrazná a díky množství exotického koření vám bude i věrným společníkem při nepříjemných nachlazeních. Červenou verzi čočky nemusíte, na rozdíl od té klasické, namáčet a oceníte i její snadnější stravitelnost. Pokud se čočka a rajčatový protlak postarají o perfektní základ, pak ostrý zázvor, římský kmín a mletá skořice budou doslova třešinkou celého receptu. Polévku podávejte s čertvými lístky koriandru. Servírujte a připravte se, toto bude skutečně exotický útok na vaše chuťové buňky.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Nejprve mrkev, petržel a čerstvý zázvor nastrouhejte.
  2. V hrnci na másle orestujte mrkev a petržel dokud mrkev nezačne pouštět barvu.
  3. Nyní přidejte nastrouhaný zázvor, římský kmín, mletou skořici, kardamom a vše zalijte vývarem.
  4. Do hrnce nalijte konzervu sekaných rajčat. Nakonec do polévky přidejte červenou čočku a vařte ji, dokud nezměkne.
  5. Polévku dosolte a opepřete a můžete ji podávat s čerstvými lístky koriandru.