Marinované sledě s brusinkami a zázvorem

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

120 minut

Množství

15 porcí

Marinované sledě jsou skvělou volbou nejen pro slavnostní pohoštění! Díky jejich vynikající chuti vám budou i věrným společníkem pro vaše všední mlsání. Nechte propojit zázvor, kurkumu a brusinky, které díky uležení dodají sleďům neskutečně výraznou a specifickou chuť. Potrénujte svou trpělivost a dejte jim alespoň den odpočinku! Až tuto delikatesu vyndáte z lednice, nebudete čekání litovat!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Sledě naložte na několik hodin do mléka nebo vody a pak je nakrájejte na 2 cm široké proužky.
  2. Cibuli nakrájejte na kolečka, zázvor oloupejte a nakrájejte na kostičky (přibližně 5 cm).
  3. Rozehřejte olej na pánvi a asi 5 minut na něm smažte cibuli současně se zázvorem nakrájeným na proužky a cukrem, dokud cibule nezesklovatí a nezměkne.
  4. Pak přidejte zbývající suroviny – bobkový list, nové koření, brusinky a kurkumu.
  5. Vše smažte dalších zhruba 5 minut na malém ohni a pak nechejte vystydnout.
  6. Připravte si marinádu z chilli kečupu a octa.
  7. Vše smíchejte se sledi a uložte do ledničky na 24 hodin.