Kuřecí paličky se žampiony a rýží z jednoho hrnce

Doba přípravy

60 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4 porce

Příprava těchto paliček připomíná malou alchymii. Nechte v hrnci probublávat směs vína a smetany, které se krásně propojí se šťávou z pórku a žampionů. Jemně sladko-kyselá chuť omáčky se nasaje nejen do vláčné rýže, ale provoní i opečené kuřecí paličky. Rychle chystejte na stůl, riziko toho, že půlku sníte rovnou z hrnce je veliké!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Nejprve osolte kuřecí paličky a okořeňte je sladkou paprikou, mletým pepřem a majoránkou. V tlustostěnné pánvi, ideálně litinové, ve které budete později jídlo i péct, kuřecí paličky ze všech stran zprudka opečte na trošce oleje.
  2. Opečené maso přendejte na talíř, z pánve vylijte olej a připečené koření po kuřeti.
  3. Nyní do stejné pánve dejte rozpustit máslo a na něm orestujte nakrájené žampiony a pórek, které rovněž osolte.
  4. Asi po pěti minutách k zelenině nalijte smetanu, MAGGI Slepičí bujón a bílé víno a nakonec přidejte v cedníku propláchnutou rýži. Vše zamíchejte a opět trochu osolte a opepřete. Pánev přiklopte a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
  5. Během vaření dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.
  6. Po čtvrt hodině na rýži položte opečené kuřecí paličky a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté 20-25 minut.
  7. Před podáváním pokrm posypte nasekanou plocholistou petrželkou.