Kuřecí křidélka v hořčično-sójové omáčce
Co máme na kuřecích křidélkách nejradši? Jednoznačně báječnou křupavou kůrčičku! Nenechte si ujít náš recept, kterému díky speciální hořčično-sójové omáčce propadne úplně každý. Stačí se zakousnout do křehkého masa, olíznout šťávu z prstů a stav blažené extáze přetrvá ještě dlouho po jídle!
    Množství
    4porce
    Doba přípravy
    45-60minut
    Množství
    4porce
    Doba přípravy
    45-60minut
    Postup přípravy
    1. Křidélka umyjte a osušte. Ochuťte je 2 lžícemi sójové omáčky, česnekem, solí a pepřem a poté vše důkladně promíchejte. Přidejte hladkou mouku tak, aby důkladně obalila křidélka. Přebytek mouky setřeste.
    2. V oddělené nádobě připravte omáčku. Smíchejte hořčici se 2 lžícemi sójové omáčky, octem a medem. Ochuťte solí a pepřem.
    3. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Smažte na něm křidélka z obou stran dozlatova a dokřupava. Po usmažení je ještě teplá vložte do omáčky a důkladně vše promíchejte.
    4. Takto připravená křidélka přemístěte na pekáček a vložte na 10 minut do rozehřáté trouby na 180–200 °C.
    5. Servírujte s pečenou mrkví a jarním salátem.