Kukuřičná polévka s kuřecím masem

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

25 minut

Množství

4 porce

Není všechno zlato, co se třpytí. Až si uvaříte tento zlatavý zázrak, dojde vám, že jste právě objevili skutečný poklad. Tato polévka potěší nejen milovníky kukuřice. Kombinace kukuřice, opražené mrkve a bujónu se postará o neskutečně plnou a sytou chuť, kterou navíc zvládnete raz dva. Ať už si připravíte bezmasou variaci nebo do polévky přidáte kuřecí prsa, můžete si být jisti naprostým úspěchem.

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Do hrnce dáme kukuřici, nakrájenou mrkev, zalijeme bujónem a vše uvaříme doměkka.
  2. Očištěné kuřecí maso nakrájíme osmažíme z obou stran na olejem potřené pánvi.
  3. Uvařenou kukuřici s mrkví rozmixujeme a uvedeme do varu.
  4. Vmícháme smetanu s dobře rozkvedlanou hladkou moukou.
  5. Necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.
  6. Do misky naskládáme kousky opečeného masa a zalijeme kukuřičným krémem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *