Kořeněná šunka pečená s kůží

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

150 minut

Množství

8 porcí

Kořeněná šunka pečená s kůži je opravdovým potěšením pro všechny ctitele masa! Ne nadarmo je také pokrmem pocházejícím ze šlechtických dvorů. Připravte kůži s kořením a hřebíčky, vložte šunku do rozehřáté trouby a sledujte, jak její kůra pomalu zlátne. Poté už si stačí jen otevřít láhev dobrého vína a královské hodování může začít! Přejeme dobrou chuť.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Nařízněte kůži šunky do jemné mřížky tak, abyste nezakrojili do masa. Pečlivě ji natřete směsí MAGGI Tekutého koření, pepře a hnědého cukru. Mezi zářezy zapíchněte hřebíčky.
  2. Maso vložte do pekáče, podlijte je sklenicí vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C. Čas od času šunku polévejte výpekem. Pečte asi 2 hodiny, pak zvyšte teplotu trouby na 225 °C a pečte ještě asi 20 minut, dokud kůže nezhnědne.
  3. Vyjměte ji a nechejte stát asi 30 minut. Podávejte.