Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Doba přípravy

10 minut

Doba čekání

25 minut

Množství

4 porce

Koprová omáčka je skutečnou srdcovou záležitostí. Její příprava ale dokáže vzbudit i pořádný respekt. S naším bujónem se do ní můžete pustit bez obav. Vyhrňte si rukávy a pusťte se do krájení voňavého kopru. Přidejte ho do hustého vývaru a nakonec zalijte zakysanou smetanou. Ke staré známé chuti vám už bude chybět pouze trochu cukru a octa. Po uvaření už bude na světě zbývat jediný problém - chce to vajíčko nebo maso?

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. V kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji.
    2. Opraženou mouku zalijte studeným bujónem, rozmíchejte dohladka a vařte přibližně 20 minut.
    3. Přidejte jemně nasekaný kopr a nechte projít varem.
    4. Vmíchejte zakysanou smetanu i smetanu ke šlehání, osolte a opepřete.
    5. Dochuťte pár kapkami octa či cukru.
    6. Podávejte s vajíčkem natvrdo a novými bramborami.