Konfitovaná kachní stehna
Toto jídlo v nás dokáže vzbudit takovou eufórii, že se nám už při pomyšlení na něj začnou sbíhat sliny. A není se čemu divit! Pomalu pečené maso získá díky sádlu křupavou kůrku na povrchu i vláčnou chuť uvnitř. Krásná vůně linoucí se z trouby vás možná donutí netrpělivě popocházet po kuchyni. Mějte ale trpělivost. Odměnou vám bude skutečný gurmánský zážitek.
    Množství
    4porce
    Doba přípravy Doba čekání
    1hodina 3hodiny
    Množství
    4porce
    Doba přípravy Doba čekání
    1hodina 3hodiny
    Postup přípravy
    1. 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
    2. Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
    3. Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
    4. Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)
    5. Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
    6. Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
    7. Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
    8. Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.