Konfitovaná kachní stehna

Doba přípravy

3 hodiny

Doba čekání

Množství

4 porce

Kachnička a zelíčko. Toto jídlo v nás dokáže vzbudit takovou eufórii, že se nám už při pomyšlení na něj začnou sbíhat sliny. A není ce čemu divit! Pomalu pečené maso získá díky sádlu křupavou kůrku na povrchu i vláčnou chuť uvnitř. Krásná vůně linoucí se z trouby vás možná donutí netrpělivě popocházet po kuchyni. Mějte ale trpělivost. Odměnou vám bude skutečný gurmánský zážitek.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. 1 kostku MAGGI Slepičího bujonu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
  2. Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
  3. Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
  4. Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujonem, tak aby byla ponořená. (Bujonu nemusíte použít celých 500 ml.)
  5. Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
  6. Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
  7. Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
  8. Stehna vyskládejte na plech s pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *