Klasický tatarský biftek

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

15 minut

Množství

4 porce

Příprava tatarského bifteku představuje malý rituál. Nachystejte si vybrané ingredience, vyhrňte rukávy a pusťte se do slavnosti míchání! Až skončíte, odměnou vám nebude jen delikatesa, připravená přesně podle vašeho gusta. Už po prvním kousnutí vám totiž bude připadat, že k životu nic víc nepotřebujete. Tedy alespoň do chvíle, než sáhnete po další topince. Co může být lepšího, než tato klasika české kuchyně? Klasický tatarský biftek s ideálně vybranými doplňky: marinovanými houbami, kyselými okurkami a cibulkou, dochucený Tekutým kořením MAGGI, je klasickým jídlem polské kuchyně. Hovězí maso (mleté nebo najemno naškrábané) se žloutkem, cibulkou, houbami a kyselým okurkem doporučujeme podávat s krajíčky chleba. Maso vybírejte odpovědně – nejlepší je svíčková, ale můžete použít i roštěnec nebo kýtu, nebo se prostě zeptejte v obchodě.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Maso (z hovězí svíčkové, roštěnce nebo kýty) můžete nadrobno nasekat nebo umlít, či požádat o namletí v obchodě. Pokud chcete maso škrábat nebo sekat, vložte je na pár minut do ledničky, aby se lépe krájelo.
  2. Před podáváním je podle chuti smíchejte s olejem, Tekutým kořením MAGGI, solí a pepřem.
  3. Vytvarujte tatarský biftek podle obrázku, kolem rozložte nadrobno nasekané okurky, cibuli a houby.
  4. Žloutek dejte na maso.