Klasický tatarský biftek

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

15 minut

Množství

4 porce

Příprava tatarského bifteku představuje malý rituál. Nachystejte si vybrané ingredience, vyhrňte rukávy a pusťte se do slavnosti míchání! Až skončíte, odměnou vám nebude jen delikatesa, připravená přesně podle vašeho gusta. Už po prvním kousnutí vám totiž bude připadat, že k životu nic víc nepotřebujete. Tedy alespoň do chvíle, než sáhnete po další topince.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Maso (z hovězí svíčkové, roštěnce nebo kýty) můžete nadrobno nasekat nebo umlít, či požádat o namletí v obchodě. Pokud chcete maso škrábat nebo sekat, vložte je na pár minut do ledničky, aby se lépe krájelo.
    2. Před podáváním je podle chuti smíchejte s olejem, Tekutým kořením MAGGI, solí a pepřem.
    3. Vytvarujte tatarský biftek podle obrázku, kolem rozložte nadrobno nasekané okurky, cibuli a houby.
    4. Žloutek dejte na maso.