Kaštanová polévka

Doba přípravy

40 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4 porce

Pokud během Vánoc dostanete chuť navštívit cizí kulinářské kraje, je maltská kaštanová polévka přímo ideálním receptem. Tradiční krém se na slunném ostrově podává na Nový rok a svou skvělou vůní má obyvatele domu připravit na slavnostní náladu. Proč se ale omezovat? Vždyť sváteční náladu si s touto pochoutkou můžete dopřát každý den!

Jak na to?

Ingredience

Postup přípravy

  1. Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli.
  2. Kaštany nasekejte nahrubo a přidejte je k cibulce, společně pár minut restujte. Pozn.: Doporučujeme použít předvařené oloupané jedlé kaštany ve vakuovaném balení.
  3. Kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte cca 700 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
  4. Do hrnce přidejte zázvor, cukr, pepř a muškátový oříšek.
  5. Nyní vše zalijte bujónem a vařte zakryté cca 15 minut.
  6. Poté polévku rozmixujte dohladka. Do polévky následně přilijte smetanu ke šlehání a provařte ji.
  7. Nakonec ji dochuťte solí a pepřem a v ještě horké polévce nechte rozpustit rozpustit lžíci másla pro zjemnění.
  8. Doporučujeme podávat s nasekanou zelenou petrželkou a sušenými brusinkami.