Kapří hranolky

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

10 minut

Množství

3 porce

Proč nemít Vánoce po celý rok? S těmito kapřími hranolkámi se budete cítit slavnostně, ať už je budete podávat ke svátečnímu či všednímu pohoštění. Vláčná konzistence masa je jako stvořená k usmažení na menší kousky, které se vám budou doslova rozpadávat pod rukama. Lehce peprný trojobal zase zajistí ideální dochucení těchto delikátních kousků. Podávejte je s křenovým dipem ke společnému posezení a sledujte, jak neuvěřitelně rychle budou mizet!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2 cm proužky.
  2. Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
  3. Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek, 4 kapky MAGGI Tekuté koření a štipku soli. Nechte je chvilku odpočívat.
  4. Mezi tím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a štipkou soli.
  5. Kapří proužky ve směsi obalte a smažte v oleji do zlatova.
  6. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.