

Doba přípravy
20 minut

Doba čekání
10 minut

Množství
3 porce
Proč nemít Vánoce po celý rok? S těmito kapřími hranolkámi se budete cítit slavnostně, ať už je budete podávat ke svátečnímu či všednímu pohoštění. Vláčná konzistence masa je jako stvořená k usmažení na menší kousky, které se vám budou doslova rozpadávat pod rukama. Lehce peprný trojobal zase zajistí ideální dochucení těchto delikátních kousků. Podávejte je s křenovým dipem ke společnému posezení a sledujte, jak neuvěřitelně rychle budou mizet!
Jak na to?
Ingredience
- vykoštěný kapr0,5 filetu
- česnek1 stroužek
- hladká mouka0,5 hrnku
- škrobová moučka2 lžíce
- sladká paprika1 lžíce
- mletý kmín1 lžička
- mletý zázvor1 lžička
- sušený tymián1 lžička
- sůl
- MAGGI Tekuté koření0.5
Postup přípravy
- Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2 cm proužky.
- Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
- Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek, 4 kapky MAGGI Tekuté koření a štipku soli. Nechte je chvilku odpočívat.
- Mezi tím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a štipkou soli.
- Kapří proužky ve směsi obalte a smažte v oleji do zlatova.
- Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.