Jáhlové karbanátky

Doba přípravy

0 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

4 porce

Pokud existuje ideální kombinace jídel, pak jsou to tyto jáhlové karbanátky s liškami! Jáhly budou dělat, co sami budete chtít- na talíři drží pohromadě, v omáčce se rozpadají. Pomíchejte je s voňavou omáčkou i chutí hub a vychutnejte si skutečnou gurmánskou delikatesu. Zjistíte, že tento pokrm vypadá stejně skvěle jako vypadá!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Jáhly propláchněte studenou vodou. Sceďte je, vložte do kastrolu a přilijte 1,25 sklenice vody.
  2. Přiveďte je k varu, ztlumte plamen a zakryjte je pokličkou.
  3. Vařte je na mírném ohni asi 10 minut, nezapomeňte je pravidelně zamíchat. Pak vypněte plamen, osolte je, přidejte MAGGI Tekuté koření, zamíchejte, přikryjte a nechejte stát 10 minut.
  4. Nakonec je odkryjte a odstavte na několik minut do vychladnutí.
  5. Vajíčka uvařená natvrdo nasekejte co nejjemněji. Pak je vložte do misky, přidejte k nim změklé máslo, vychladlou kaši, nakrájenou petrželovou nať a také syrové vajíčko a slunečnicová semínka upražená na suché pánvi.
  6. Vše důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
  7. Rukama navlhčenýma vodou vytvořte ploché, kulaté karbanátky, obalte je ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z nich oklepejte.
  8. Karbanátky smažte na oleji s máslem na „středním ohni“ asi 2–3 minuty z každé strany, lehce dozlatova.
  9. Usmažené karbanátky uložte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.
  10. Omáčku připravte podle návodu na sáčku a budete-li chtít, můžete do ní přidat čerstvé nebo sušené houby.