Italská polévka minestrone
Minestrone představuje to nejlepší z pestré italské kuchyně. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle aktuální sezóny nebo své chuti. Záleží, při jaké příležitosti ji chcete servírovat! V létě ji například oceníte jako lehký hlavní chod. A pokud má pořádně zasytit, podávejte k ní rozpečenou bagetu s mozzarellou. Buon appetito!
Množství
6-8porce
Doba přípravy
1,5hodina
Množství
6-8porce
Doba přípravy
1,5hodina
Postup přípravy
  1. Zeleninu omyjte. Mrkev, cibuli a cuketu nakrájejte na kostky a fazolky na centimetrové kousky
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte na něm všechnu zeleninu, kromě špenátu.
  3. Vše zalejte vodou a přidejte tekutý bujón. Vařte asi 15 minut.
  4. Potom přidejte rajčata z konzervy, protlak a špenát, a vařte vše dalších asi 30–45 minut.
  5. Mezi časem uvařte těstoviny v osolené vodě.
  6. Na konec polévku ochuťte solí, pepřem a sekanou bazalkou. Podávejte s drobnými těstovinami.