Italská polévka minestrone

Doba přípravy

1,5 hodina

Doba čekání

Množství

6-8 porce

Minestrone představuje to nejlepší z pestré italské kuchyně. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle aktuální sezóny nebo své chuti. Záleží, při jaké příležitosti ji chcete servírovat! V létě ji například oceníte jako lehký hlavní chod. A pokud má pořádně zasytit, podávejte k ní rozpečenou bagetu s mozzarellou. Buon appetito!

Jak na to?

Ingredience

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjte. Mrkev, cibuli a cuketu nakrájejte na kostky a fazolky na centimetrové kousky
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte na něm všechnu zeleninu, kromě špenátu.
  3. Vše zalejte vodou a přidejte tekutý bujón. Vařte asi 15 minut.
  4. Potom přidejte rajčata z konzervy, protlak a špenát, a vařte vše dalších asi 30–45 minut.
  5. Mezi časem uvařte těstoviny v osolené vodě.
  6. Na konec polévku ochuťte solí, pepřem a sekanou bazalkou. Podávejte s drobnými těstovinami.