Hrachová polévka

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

1 den

Množství

4 porce

Tradiční zlatavá hrachovka je tak dobrá, že jí možná neodolá ani samotný Ježíšek! Ponořte se s námi do husté polévky, která vám o Vánocích učaruje víc než kdy předtím. Dávejte si ale pozor, aby vám zbylo místo na kapra. Chuť si přidat totiž bude velká!

Jak na to?

Ingredience

Postup přípravy

  1. Hrách dejte namočit přes noc do vody, aby změknul.
  2. V hrnci na másle osmahněte jemně nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte k ní scezený hrách a zalijte ho cca 750 ml vody.
  3. Do hrnce přidejte kostku MAGGI Zeleninového bujónu, drcený česnek a kmín. Polévku vařte, dokud hrách zcela nezměkne. Případně přilijte vodu.
  4. Polévku dosolte a okořeňte sušenou majoránkou a čerstvě namletým pepřem.
  5. Nakonec polévku zahustěte tím, že ji krátce rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby se rozmixovala jen část hrachu.
  6. Na pánvi orestujte plátky nebo kostičky slaniny a podávejte je spolu s polévkou.