Houbová omáčka

Doba přípravy

Doba čekání

Množství

3 porce

Jen málo věcí chutná po návratu z lesa tak dobře jako klasická houbová omáčka! Orestovaný česnek s cibulí a mletou paprikou se postarají o silný základ, který podtrhne přirozenou chuť hub. Až vám směs pomalu začne houstnout pod rukama a stará známá vůně hub zaplaví celou kuchyň, bude vám připadat, že se pomalu vracíte do dětství. Po ochutnání vám bude jasné, že jedna porce nebude stačit!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Polovinu kostky MAGGI Houbového bujonu zalijte asi 250ml vroucí vody a nechte rozpustit.
  2. Na lžíci másla zpěňte najemno nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek.
  3. Když zesklovatí, přidejte lžíci mleté sladké papriky a nasekané houby. Společně krátce zarestujte.
  4. Vše zalijte houbovým bujonem, tak aby byly houby ponořené, přidejte snítky tyminánu a rozmarýnu a duste pod pokličkou asi 10 minut.
  5. Ve smetaně rozmíchejte vrchovatou lžíci hladké mouky.
  6. Když jsou houbu uvařené, přidejte do hrnce 1 lžíci octa, sůl, pepř a smetanu s hladkou moukou. Nechte vařit ještě asi 10 minut.
  7. Hotovou omáčku servírujte například s karlovarským nebo houskovým knedlíkem a dušeným hovězím masem. Celou porci posypte nasekanou zelenou petrželkou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *