Grilované zeleninové špízy
Udělejte si grilování o něco pestřejší! Zeleninové špízy budou ozdobou každé letní párty a výborně poslouží i jako předkrm, lehký hlavní chod nebo příloha k masu. Šťavnatá zelenina dostane na grilu lahodný uzený nádech a k dokonalosti ji dovede chuť ochuceného oleje s bylinkami. Uvidíte, že nestihnou ani vychladnout a budou pryč!
    Množství Doba přípravy
    3 porce 20minut
    Množství Doba přípravy
    3 porce 20minut
    Postup přípravy
    1. Nejprve si připravte ochucený olej na potírání zeleninových špízů. Smíchejte balzamikový ocet, MAGGI Tekuté koření, olivový olej, rozmarýn a trochu čerstvě namletého pepře.
    2. Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte zeleninu – kousky papriky, cherry rajčata, červenou cibuli, překrojené žampiony a plátky cukety a lilku.
    3. Špízy vyskládejte na grilovací tácek, osolte a potřete ochuceným olejem. Zeleninu ze všech stran ogrilujte.
    4. Připravte si dip – v misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrcený česnek, nasekanou petrželku, bazalku a špetku soli.
    5. Připravené špízy podávejte s bylinkovým dipem nebo jako přílohu k masu.