Grilované zeleninové špízy

Doba přípravy

Doba čekání

Množství

3 porce

Udělejte si grilování o něco pestřejší! Zeleninové špízy budou ozdobou každé letní párty a výborně poslouží i jako předkrm, lehký hlavní chod nebo příloha k masu. Šťavnatá zelenina dostane na grilu lahodný uzený nádech a k dokonalosti ji dovede chuť ochuceného oleje s bylinkami. Uvidíte, že nestihnou ani vychladnout a budou pryč!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Nejprve si připravte ochucený olej na potírání zeleninových špízů. Smíchejte balzamikový ocet, MAGGI Tekuté koření, olivový olej, rozmarýn a trochu čerstvě namletého pepře.
    2. Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujte zeleninu – kousky papriky, cherry rajčata, červenou cibuli, překrojené žampiony a plátky cukety a lilku.
    3. Špízy vyskládejte na grilovací tácek, osolte a potřete ochuceným olejem. Zeleninu ze všech stran ogrilujte.
    4. Připravte si dip – v misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrcený česnek, nasekanou petrželku, bazalku a špetku soli.
    5. Připravené špízy podávejte s bylinkovým dipem nebo jako přílohu k masu.