Dýňové placky
Pokud něco dokáže soupeřit s bramboráky, pak to jsou tyto dýňové placky! O něco vláčnější konzistence dýně vytvoří z placek zlatavý zázrak, který je křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř. Když navíc jejich jemnou chuť propojíte s výrazným česnekovým dipem, dojde vám, že jste právě objevili vašeho nového favorita z rodu dýňovitých.Navrhujeme posypat hotové placky několika lžícemi dýňových semínek – koupených zvlášť, protože semena dýně hokkaido nejsou jedlá. Dávejte na to pozor – a těšte se chutí svého jídla ;).
    Množství
    2porce
    Doba přípravy Doba čekání
    15minut 5minut
    Množství
    2porce
    Doba přípravy Doba čekání
    15minut 5minut
    Ingredience
    Česnekový dip
    Postup přípravy
    1. Smíchejte nastrouhanou dýni, nasekanou směs bylin, nakrájenou cibuli, mouku, vejce, MAGGI Tekuté koření a rozdrobený sýr feta. Dochuťte pepřem a solí. Pokud bude směs příliš řídká, přisypejte trošku mouky a přidejte druhé vejce.
    2. Rozehřejte olej na pánvi, lžící do něj vkládejte vytvořenou směs a smažte po obou stranách na mírném ohni vždy asi 4 minuty – dokud placky nebudou dozlatova.
    3. Připravte česnekový dip: smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte kořením.
    4. Na pánvi opražte dýňová semínka a přidejte je do dipu. Můžete s nimi posypat i hotové placky.