Dýňové noky se slaninou

Doba přípravy

Doba čekání

Množství

3 porce

Hledáte neokoukaný dýňový recept? Pak jsou tyto zlatavé noky jasná volba! Jemná konzistence dýně vytvoří s vajíčkem a moukou skvěle vláčné těsto, které je pro noky jako stvořené. Dolaďte voňavé šišky křupavou slaninou a výrazným parmezánem a užijte si pochoutku, která posune možnosti dýně novým směrem.

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky.
  2. Ty rozložte na plech nebo pekáček, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 180 stupňů na cca 20 minut.
  3. Dýně změkne. Nechte ji vychladnout, přidejte párk kapek Maggi tekutého koření, sůl a pak ji rozmixujte v hladké pyré.
  4. Rozmixovanou dýni dejte do mísy, přidejte vejce a postupně polohrubou mouku. Vznikne nelepivé těsto.
  5. Těsto rozdělte na dvě poloviny a na válu každou rozválejte na dlouhého hada. Z něj pak nakrájete malé nočky.
  6. Ve větším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody pak dejte vařit nočky, až vyplavou, ještě je asi minutu vařte a pak je nejlépe pomocí cedníku vyndejte.
  7. Slaninu nakrájejte a orestujte ji na pánvi.
  8. Nočky servírujte s vysmaženou slaninou, parmazánem a čerstvými lístky šalvěje. Celou porci přelijte výpekem ze slaniny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *