Dýňové noky se slaninou

Doba přípravy

50 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

3 porce

Hledáte neokoukaný dýňový recept? Pak jsou tyto zlatavé noky jasná volba! Jemná konzistence dýně vytvoří s vajíčkem a moukou skvěle vláčné těsto, které je pro noky jako stvořené. Dolaďte voňavé šišky křupavou slaninou a výrazným parmezánem a užijte si pochoutku, která posune možnosti dýně novým směrem.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky.
    2. Ty rozložte na plech nebo pekáček, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 180 °C na cca 20 minut.
    3. Až dýně změkne, nechte ji vychladnout, přidejte párk kapek MAGGI Tekutého koření, sůl a pak ji rozmixujte v hladké pyré.
    4. Rozmixovanou dýni dejte do mísy, přidejte vejce a postupně polohrubou mouku. Vznikne nelepivé těsto.
    5. Těsto rozdělte na dvě poloviny a na válu každou rozválejte do dlouhého hada. Z něj pak nakrájete malé nočky.
    6. Ve větším hrnci dejte vařit osolenou vodu. Do vroucí vody pak dejte vařit nočky, až vyplavou, ještě je asi minutu vařte a pak je, nejlépe pomocí cedníku, vyndejte.
    7. Slaninu nakrájejte a orestujte ji na pánvi.
    8. Nočky servírujte s vysmaženou slaninou, parmazánem a čerstvými lístky šalvěje. Celou porci přelijte výpekem ze slaniny.