Dušené cukety s bulgurem
Lehkost vás u tohoto receptu bude provázet od přípravy až po spokojené vyjezení talíře. Příprava šťavnaté cukety a vláčného bulguru v kuchyni zabere jen pár minut, kombinace rajčatového pesta a výrazného česneku pak recept doladí k naprosté dokonalosti. Naberte si pořádnou porci, dejte nohy nahoru a vychutnejte si svou chvilku. Takto chutná bezstarostná lehkost!
    Množství
    3porce
    Doba přípravy Doba čekání
    20minut 0minut
    Množství
    3porce
    Doba přípravy Doba čekání
    20minut 0minut
    Postup přípravy
    1. Ve větší pánvi na olivovém oleji orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
    2. Až zesklovatí, přidejte na plátky nakrájenou cuketu a rajčatové pesto. Vše osolte, opepřete a přidejte MAGGI Harmonii chuti. Obsah pánve podlijte asi 100 ml vody, přiklopte pokličkou a duste 10–15 minut.
    3. Mezitím si připravte bulgur. Dejte vařit 2 hrnky osolené vody, nasypte do ní bulgur, vypněte sporák, přiklopte pokličkou a nechte bobtnat 15–20 minut.
    4. Po změknutí podávejte bulgur s cuketami, posypaný slunečnicovými semínky a lístky čerstvé bazalky.