Drůbeží paštika s želé

Doba přípravy

45 minut

Doba čekání

45 minut

Množství

8 porcí

Drůbeží paštika s želé bude skutečnou pastvou pro vaše smysly - nadpozemsky nejen chutná, ale i vypadá! Jemnost, kterou játrům dodá odpočinek v mléce, skvěle doplní neobvyklá vůně hrušek a výrazná chuť brandy. Skutečnou třešinkou pak bude klikvová poleva, která dodá paštice originální vzhled a jako kuchaři vám zajistí věčnou slávu!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Játra zalijte mlékem a uložte na noc do ledničky.
  2. V hrnci nebo na větší pánvi rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Smažte za občasného míchání asi 5 minut na středním ohni.
  3. Pak přidejte na kostky nakrájenou hrušku a smažte vše ještě asi 3 minuty.
  4. Osmažené suroviny odsuňte na okraj pánve a přidejte játra. Zvětšete oheň a smažte dál asi 3 minuty.
  5. Smíchejte vše, co je na pánvi, a přilijte brandy nebo koňak a svařte. Asi po 1 minutě ochuťte MAGGI Tekutým kořením a pepřem a sejměte z ohně.
  6. Játra umixujte se zbytkem másla do hladké pěny. Hmotu nalijte do nádoby asi do 3/4 výšky. Vše uložte do ledničky.
  7. Želatinu zalijte 4 lžícemi studené vody.
  8. Klikvy rozmixujte a vložte do rendlíku. Zahřívejte na malém ohni a po chvíli přidejte nabobtnalou želatinu.
  9. Velmi důkladně míchejte, dokud se želatina nerozpustí, a dbejte na to, aby nezačala vařit. Zchladlé klikvy rozlijte rovnoměrnou vrstvou na vychlazenou paštiku. Uložte na noc do ledničky.
  10. Dokonale chutná s čerstvým pečivem nebo s topinkami.