Bramborové placky

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

20 minut

Množství

4 porce

Těžko najdete něco tak ledabyle okouzujícího jako tyto bramboráky! Jsou snadné, rychlé a zapráší se po nich dřív, než řeknete dobrou chuť. Díky našemu tipu navíc můžete zapomenout na děsivé hory umaštěného nádobí. Bramboráky jednoduše zabalte do pečícího papíru, který jim zaručí křupavost a vláčnost. Začněte servírovat a připravte si do rukou stopky. Tohle bude hodně rychlé!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Brambory na placky omyjte, osušte a nastrouhejte nahrubo, přidejte petrželovou nať, zamíchejte a směs rozdělte na 4 porce.
  2. Každou porci vložte na jednu polovinu pečicího papíru a přikryjte druhou polovinou papíru. Pečicí papír však nejprve pomažte směsí koření s troškou tuku.
  3. Rozehřejte pánev bez tuku.
  4. Pak na ni položte placky zabalené do pečicího papíru.
  5. Smažte 8–10 minut z každé strany.
  6. Přeložte placky na talíř a odstraňte z nich pečicí papír. Můžete je podávat s česnekovo-bylinkovou omáčkou.