Bramboračka jako od babičky

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

40 minut

Množství

6 porcí

Jen málo polévek dokáže vzbudit tolik vzpomínek, jako stará poctivá bramboračka. Pro její uvaření přitom nepotřebujete speciální ingredience ani hodiny strávené v kuchyni. Omamná vůně se z hrnce poline už po prvních minutách vaření zeleniny v bujónu. Vaše vzpomínky pak spolehlivě probudí k životu rozdrcený česnek a aromatická majoránka. Ochutnejte a zavřete oči, nejste náhodou zase na prázdninách u babičky?

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Ve větším hrnci rozpusťte máslo a přidejte nakrájenou zeleninu a brambory. Pár minut restujte, zasypte hladkou moukou a ještě chvíli míchejte, aby se zelenina nepřipekla.
  2. Směs zalijte litrem horké vody, přidejte MAGGI Zeleninový bujón , osolte, opepřete a nechte vařit.
  3. Přibližně po 10 minutách přidejte namočené houby včetně vody. Až bude zelenina měkká, vyndejte cibuli a celer.
  4. Polévku nechte ještě 10 minut povařit, podle chuti přidejte rozmačkaný česnek a majoránku promnutou mezi prsty, aby se rozvoněla. Osolte a opepřete podle chuti.