Boršč

Doba přípravy

Doba čekání

90 minut

Množství

4 osoby

Poctivý boršč je zaručeným králem mezi polévkami. Těžko vyjmenovat všechny důvody, proč jej milovat! Jestli tu silnou chuť masa, která vás postaví na nohy, sladkou chuť červené řepy nebo nebo nakyslé zelí. Rozhodovat se ale nemusíte. Když hustá smetana nasadí celé chuti pomyslnou korunu, všechny myšlenky se vám rázem vypustí z hlavy!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Ve velkém hrnci na lžíci sádla orestujte na kostky nakrájenou mrkev, petržel a řapíkatý celer společně s kousky masa.
  2. Zalijte vše vroucí vodou a do hrnce přidejte kostku MAGGI Hovězího bujonu, přidejte koření a společně vařte, dokud maso nezměkne (můžete použít i tlakový hrnec).
  3. Když je maso měkké, přidejte nakrouhané zelí a na kostičky nakrájenou červenou řepu, znovu vařte, dokud nezměknou.
  4. Nakonec do polévky přidejte polovinu konzervy loupaných sekaných rajčat, dle chuti ji osolte a okyselte červeným vinným octem.
  5. Boršč podávejte se zakysanou smetanou a čerstvou zelenou petrželkou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *