

Doba přípravy
30 minut

Doba čekání
45 minut

Množství
4 porce
Boloňské špagety po právu patří mezi hvězdy italské kuchyně! Podlehněte i vy kouzlu Itálie a připravte si omáčku, kterou budete jednoduše milovat.Pro skutečný gurmánský zážitek nemusíte shánět náročné ingredience! K mrkvi, cibuli a česneku vám stačí přidat mleté maso a konzervovaná rajčata, která skvěle dochutí naše MAGGI Tekuté koření. Za pár minut si tak bez námahy vykouzlíte kousek prosluněné Itálie u vás doma.
Jak na to?
Ingredience
- mleté hovězí maso250 g
- MAGGI špagety1 balení
- cibule1 ks
- česnek2 stroužky
- mrkev1 ks
- loupaná krájená rajčata1 konzerva
- olivový olej2 lžíce
- MAGGI Tekuté koření2 lžičky
- sůl a pepř dle chuti
- nastrouhaný parmezán dle chuti
Postup přípravy
- Očistěte mrkev, oloupejte cibuli a nakrájejte je na malé kostky. Rozpálenou pánev pokapejte olivovým olejem a mrkev s cibulí začněte restovat. Po změknutí přidejte najemno nakrájený česnek a restujte další dvě minuty, poté přidejte mleté maso.
- Až bude maso hezky propečené, přidejte konzervu rajčat, sůl, pepř a MAGGI Tekuté koření. Na mírném ohni duste 20 minut.
- Během vaření omáčky si podle návodu na obalu uvařte MAGGI špagety. Po uvaření je přidejte do teplé omáčky. Špagety s omáčkou posypte parmezánem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte čerstvou bazalkou.