Smažená rýže s krevetami

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

3 porce

Pusťte si do kuchyně trochu exotiky. Smažená rýže patří mezi nejoblíbenější asijské recepty a je naprosto jasné proč. Krevety, česnek a citrónová šťáva dodají rýži skvělou chuť, která navíc získá smažením neuvěřitelně vláčnou konzistenci. Vemte si hůlky a pusťte se do toho nejlepšího, co vám Asie může nabídnout.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. V 500 ml vroucí vody rozpusťte 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu.
    2. Rýži properte v cedníku pod proudem studené vody a v tlustostěnném hrnci ji orestujte na másle. Zalijte ji připraveným horkým bujónem, aby hladina tekutiny byla asi na dva prsty nad rýží.
    3. Rýži vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Když je rýže měkká, nechte ji zchladnout.
    4. Nyní si připravte česnekový olej. V pánvi pozvolna restujte na dvou lžících oleje celé stroužky česneku asi 5 minut. Pak je z oleje vyndejte a vyhoďte.
    5. Na takto ochuceném tuku orestujte očištěné a oloupané krevety. Až zrůžoví, osolte je, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
    6. Hotové krevety vyndejte z pánve a ve stejné usmažte míchané vajíčko, osolte ho a také ho dejte stranou ke krevetám.
    7. Do prázdné pánve dejte zprudka restovat na tenké nudličky nakrájenou mrkev, jarní cibulku a pórek, hrášek a lusky, přidejte rybí omáčku, která celý pokrm osolí. Přidejte uvařenou rýži, krevety a usmažené vajíčko.
    8. Vše smíchejte, prohřejte a servírujte s nasekanou chilli papričkou a čerstvým koriandrem.