Řecké kuře s rýží z jednoho hrnce

Doba přípravy

45 minut

Doba čekání

1 hodina

Množství

4 porce

Kolik skvělých chutí se vejde do jednoho hrnce? Až vyzkoušíte tento recept, bude se vám zdát, že nepočítaně. Nechte šťávu z kuřete spolu s oreganem a citrónovou kůrou vsáknout do voňavé rýže. Aroma, které se poline zpod pokličky, vás možná donutí vyzkoušet jednu porci přímo z hrnce.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Kuřecí paličky ze všech stran osolte a opepřete.
    2. Nyní si připravte marinádu z oleje, citrónové šťávy, citrónové kůry, oregana a nadrcených stroužků česneku.
    3. Touto směsí maso ze všech stran pokryjte a nechte marinovat minimálně hodinu. V jiné nádobě zalijte vroucí vodou 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu a zamíchejte.
    4. Když je maso namarinované, na troše oleje ho ve větší litinové pánvi ze všech stran zprudka opečte. Zbytek marinády si nechte.
    5. Opečené maso vyndejte na talíř a z pánve odstraňte olej i připečené zbytky. Nyní dejte na pánev rozehřát lžíci másla a na ní restujte najemno nasekanou cibuli.
    6. Teď k ní přidejte nepropláchnutou rýži a zbylou marinádu. Krátce orestujte, aby se rýže obalila tukem.
    7. Troubu předehřejte na 180 °C.
    8. K rýži nyní přilijte horký MAGGI Slepičí bujón, přidejte kuřecí paličky, přiklopte a dejte péct na cca 30 minut.
    9. Po půl hodině odklopte a pokrm dopečte dozlatova ještě asi 5 minut. Před podáváním jídlo posypte nasekanou zelenou petrželkou.