Quinoa bowl

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

0 minut

Množství

2 porce

Quinoa mísa má velkou výhodu, záleží zcela na vás, co si do ní rozhodnete naložit. Pro začátek se zkuste inspirovat naší variací s kuřecím masem, avokádem, rajčaty a mrkví. Křupavě-šťavnatá kombinace vás dostane na dno misky dřív, než byste čekali. V takovém případě doporučujeme jedno – bez obav si přidat.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Polovinu kostky MAGGI Slepičího bujónu zalijte dvěma hrnky vroucí vody a zamíchejte.
    2. Quinou důkladně propláchněte v cedníku studenou vodou.
    3. Propranou quinou vařte 15 minut v připraveném bujónu, poté ji odstavte a nechte ještě 5-10 minut dojít. Zamíchejte do ní olivový olej.
    4. Mezitím si připravte kuřecí maso. Celé kuřecí prso osolte, okořeňte sladkou paprikou a mletým pepřem. Na trošce másla ho na pánvi z obou stran zprudka opečte.
    5. Pánev i s masem vložte do vyhřáté trouby a prso nechte dopéct asi na 10 minut při 190 °C.
    6. Upečené maso nechte chvilku odpočívat a pak ho nakrájejte na plátky.
    7. Uvařenou quinou rozdělte do misek, navrch poskládejte kuřecí maso, avokádo, plátky rajčat a nakrájenou mrkev. Vše pokapejte limetkovou šťávou a posypte lístky čestvé máty.
    8. Zakysanou smetanu osolte, opepřete a podávejte spolu s quinoou.