Konfitovaná kachní stehna

Doba přípravy

1 hodina

Doba čekání

3 hodiny

Množství

4 porce

Toto jídlo v nás dokáže vzbudit takovou eufórii, že se nám už při pomyšlení na něj začnou sbíhat sliny. A není se čemu divit! Pomalu pečené maso získá díky sádlu křupavou kůrku na povrchu i vláčnou chuť uvnitř. Krásná vůně linoucí se z trouby vás možná donutí netrpělivě popocházet po kuchyni. Mějte ale trpělivost. Odměnou vám bude skutečný gurmánský zážitek.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu zalijte 500 ml vroucí vody a zamíchejte.
    2. Kachní sádlo nechte v hrnci rozpustit.
    3. Kachní stehna omyjte a důkladně osolte ze všech stran. Vložte je do pekáče a posypte kmínem.
    4. Takto připravené maso zalijte rozpuštěným kachním sádlem a připraveným bujónem, tak aby byla ponořená. (Bujónu nemusíte použít celých 500 ml)
    5. Přidejte snítky rozmarýnu, přiklopte a dejte péct na 130 °C na cca 3 hodiny.
    6. Po této době opatrně vyndejte pekáč z trouby a vyndejte z něho měkká kachní stehna.
    7. Přepněte troubu na funkci gril a zvyšte teplotu na 200 °C.
    8. Stehna vyskládejte na plech pečícím papírem a pečte do zlatova ještě asi 20 minut.